Tuinonderhoud 

Een tuin onderhouden is van groot belang, aangezien u wilt dat uw tuin er mooi uit blijft zien. Het liefst ziet u geen onkruid en blijft het gazon er altijd mooi bij liggen. Dit is mogelijk, maar niet zonder onderhoud. U moet de handen uit de mouwen steken om uw tuin goed bij te houden zodat deze mooi blijft. Een tuin heeft verschillende onderdelen. Lees hier hoe u deze verschillende onderelen goed bij kunt houden.

Gazon

Als u gras in uw tuin heeft liggen dan moet dit natuurlijk gemaaid worden, maar dit is niet het enige wat komt kijken bij een gazon. Ten eerste is het belangrijk dat u minimaal één keer per week uw gras maait, maar eigenlijk is twee keer beter. Kies hiervoor een grasmaaier die bij u past. Met als voorkeur een grasmaaier die het gemaaide gras opslaat en niet op het gazon laat liggen. Daarnaast is het ook belangrijk om uw gazon te verticuteren. Hierdoor worden mossen en andere dode grassen verwijderd. Bemest ten slote uw gras nog eens drie keer per jaar.

Struiken en hagen

Struiken en hagen hebben niet enorm veel onderhoud nodig maar moeten wel eens in de zoveel tijd gesnoeid worden. Meestal snoei je een haag maar één keer per jaar, als u de haag strak wilt houden is het ook mogelijk om vaker te snoeien. Het is maar net wat u wilt. Een belangrijke tip voor het snoeien van uw hagen of struiken is: Sproei uw haag of struik voor het snoeien, dan worden de randjes aan de gesnoeide blaadjes niet bruin.

Planten

Planten hebben ten eerste altijd water nodig om te blijven leven. Geef planten dus altijd op tijd water en voeding om zo te voorkoomen dat ze uitsterven door droogte. Rondom planten groeit vaker onkruid. Als u wilt dat uw planten er mooi uit blijven zien, kunt u het beste meteen als u onkruid ziet dit weghalen. Het is ook slim om planten in het voor- en najaar te mesten.

Bomen

Mocht u bomen in uw tuin hebben dan vergt dit wat meer onderhoud. Dit kunt u zelf doen, maar ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Bomen moeten gesnoeid worden en dit kunt u het beste doen in de winter als de sapstroom van de bomen stil staan. Let op bij het snoeien van bomen dat u niet de hoofdtakken weghaalt. Lees uw eigen goed in anders kunt u flinke schade krijgen aan een boom en dat zou erg zonde zijn.

Startpaginatuinieren - Tuinen