Tuinmeubels

Tegenwoordig kunt u uw tuin geheel naar eigen wens uitbreiden en inrichten. Met name op het gebied van tuinmeubels kunt u het zo gek maken als dat u zelf wilt. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden omtrent het inzetten van tuinmeubels in uw tuin. In dit artikel worden enkele relevante onderwerpen op het gebied van tuinmeubels besproken.

Houten tuinmeubels onderhouden

Veel tuinmeubels zijn doorgaans van hout. Dit geeft een echte natuurlijke look aan uw tuin. Echter worden houten tuinmeubels lang niet altijd op de correcte wijze onderhouden. Veel mensen spuiten houten tuinmeubels namelijk schoon met een hogedrukspuit. Ondanks het feit dat het hout snel schoon wordt brengt het enkele nadelen met zich mee. De kracht van de straal zorgt er namelijk voor dat het hout als het ware 'kaal' geschuurd wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een wittere kleur van het hout. Om dit alles te voorkomen is het raadzaam om gebruik te maken van olie. Wanneer u uw tuinmeubels voorziet van enkele goede lagen olie biedt u een goede bescherming voor uw tuinmeubels. Deze olie is verkrijgbaar in verschillende soorten en zodoende bruikbaar voor vrijwel ieder type en kleur tuinmeubel.

Een veranda of overkapping in uw tuin?

De laatste jaren beschikken steeds meer tuinen over een veranda of overkapping. Beide zijn ideaal wanneer u graag wilt genieten van het buitenleven. Bij deze vorm van tuinmeubels zijn er diverse mogelijkheden. Zo dient u zich vooraf al af te vragen of u gebruik wilt maken van een houten of kunststof overkapping. Beide vormen beschikken over hun voor- en nadelen. Zo is een houten overkapping geheel lichtdicht, maar vergt het wel meer onderhoud. Een kunststof overkapping daarentegen is onderhoudsarm. Alleen kan het wel warmer worden onder een overkapping van kunststof. Dit vanwege het dak dat doorgaans is afgewerkt met glas of een doorzichtige vorm van kunststof. Hoe dan ook, een veranda of overkapping is een absolute aanrader gedurende de zomermaanden.

TuinierenTuingereedschapTuinmeubelsTuinhuisjesZwembadenTuinarchitectuurTuinschuttingenTuinieren voor beginnersEcologisch tuinierenTuinverlichting
startpaginatuinieren.nl 2019 | Sitemap Privacy & Disclaimer |