Tuinieren

De meeste mensen halen groente en fruit bij de supermarkt, op de markt of bij de groenteboer. Toch zijn er ook een heleboel mensen die een eigen kas in de tuin hebben staan om producten in te verbouwen. Op deze manier kunt u iedere avond groente uit uw eigen tuin eten. Dat is toch de droom van iedere tuinliefhebber?

Vervroegd genieten

Met behulp van een kas is het mogelijk om veel eerder van uw eigen groenten en fruit te genieten dan wanneer u het gewoon in de tuin verbouwt. Een kas laat namelijk licht en warmte door, waardoor het voor de gewassen goed vertoeven is. Op deze manier groeien de planten veel sneller dan wanneer ze gewoon in de tuin hadden gestaan. Het is met een kas zelfs mogelijk om in de winter al van groente en fruitsoorten te genieten die het buiten niet overleefd zouden hebben.

Kas aanschaffen

Bij het aanschaffen van een kas om groenten en fruitsoorten in te verbouwen, moet u natuurlijk rekening houden met diverse aspecten. Kassen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Zo is de één een stuk groter dan de ander en zit er verschil in het materiaal dat aan de buitenkant gebruikt wordt. Dit werkt allemaal door in de prijs van de kas. Het is dan ook aan te raden om goed te bedenken wat u met uw kas wilt doen. Op deze manier kunt u bepalen hoe groot de kas moet zijn. Is het u allemaal wat te duur? Kijk dan ook eens naar een tweedehands kas.

Kapotte kas

Heeft u onlangs een kas aangeschaft, maar heeft één van de glazen platen aan de buitenkant het begeven? Schakel dan een glaszetter in om de glasplaat te laten vervangen. Indien dit in de wintermaanden gebeurt, is het aan te raden snel te handelen. Doet u dit niet, dan worden de gewassen in de kas mogelijk alsnog de dupe van het koude weer buiten.

TuinierenTuingereedschapTuinmeubelsTuinhuisjesZwembadenTuinarchitectuurTuinschuttingenTuinieren voor beginnersEcologisch tuinierenTuinverlichting
startpaginatuinieren.nl 2019 | Sitemap Privacy & Disclaimer |