Tuinieren voor beginners

Altijd al het verlangen gehad naar een tuin in volle bloei en een en al planten? Alleen bent u zelf niet bepaald een persoon met groene vingers? Niet getreurd! Ondanks het feit dat tuinieren voor beginners niet eenvoudig kan zijn bieden we u enkele tips die ervoor zorgen dat u als beginner een tuin goed kunt onderhouden en dat u verzekert bent van een mooie tuin. Succes!

Ken uw plek!

Doordat een tuin zich in de buitenlucht bevindt is het van belang om stil te staan van het klimaat dat heerst op de plek waar u woont. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle planten uitstekend bestemd tegen het Nederlandse klimaat met de nodige hoeveelheid regen en wisselvallig weer. Daarnaast is het van belang om rekening te houden van de ligging van uw tuin. Wanneer u een tuin heeft op het zuiden komen er weer andere rechten kijken dan wanneer u een tuin heeft op het noorden. Dit heeft te maken met zonuren die geboden worden. De hoeveelheid zonuren verschilt echter sterk per ligging. Hierbij dient u bijvoorbeeld een schaduwrijke tuin te voorzien van andere planten ten opzichte van een zonnige tuin.

Waardeer uw ondergrond

Niet iedere tuin beschikt over dezelfde ondergrond. Het kan zelfs voorkomen dat uw buurman beschikt over een totaal andere ondergrond. De voornaamste eigenschap die hierbij gemeten wordt heeft betrekking op de pH-waarde van de ondergrond. Het is van belang om op de hoogte te zijn van de pH-waarde van uw tuin wanneer u gaat kijken naar de juiste planten voor in uw tuin. De pH-waarde van de grond zegt onder andere iets over de zuurtegraad van de grond. Het is verstandig om hierbij rekening te houden bij de keuze van planten. Indien nodig kunt u ook zelf de pH-waarde beïnvloeden. Door middel van het strooien van kalk kan de zuurtegraad namelijk verhoogd worden.

TuinierenTuingereedschapTuinmeubelsTuinhuisjesZwembadenTuinarchitectuurTuinschuttingenTuinieren voor beginnersEcologisch tuinierenTuinverlichting
startpaginatuinieren.nl 2019 | Sitemap Privacy & Disclaimer |