Ecologisch tuinieren

Kenmerkend aan het ecologisch tuinieren is het uitsluitende gebruik van producten die geheel natuurlijk zijn. Het gebruik van meststoffen die volledig organisch en natuurlijk zijn bieden naast een goede voeding voor de planten ook een gezond bodemleven. Daarnaast is er dankzij de organische bemesting geen kans tot verbranding. Ook draagt het ecologisch tuinieren in positieve zin bij aan het, op natuurlijke wijze, vergroten van de weerstand tegen mogelijke ziektes en plagen. De nadruk ligt zodoende op preventieve gewasbescherming. In dit artikel komt u alles te weten over ecologisch tuinieren.

Waarom ecologisch tuinieren?

Door gebruik te maken van ecologische middelen kunt u plagen op een natuurvriendelijke wijze bestrijden. Kenmerkend aan deze ecologische middelen is dat deze met zorg zijn gemaakt voor zowel mens, dier en milieu. Enkele andere overweeg redenen die u kunt hebben om ecologisch te tuinieren zijn:

  • Ecologisch tuinieren voorziet in effectieve oplossingen die 100% natuurvriendelijk zijn
  • Ecologisch tuinieren biedt respect voor uw omgeving, dieren en milieu
  • Ecologisch tuinieren verstoort géén natuurlijke processen dankzij de natuurlijke meststoffen

Zoals reeds vermeldt biedt ecologisch tuinieren een positieve bijdrage aan het onderhouden van het bodemleven. Wanneer u ecologisch tuiniert worden er door middel van het bodemleven organische meststoffen voortgezet die gebruikt kunnen worden voor de ecologische kringloop. Daarnaast zorgt het voor een verbetering van de structuur in de grond van uw tuin. Daarom dus ecologisch tuinieren!

Ecologische kringloop

De ecologische tuinier gaat een stapje verder. Een ecologische tuinier staat namelijk stil bij zijn tuin en de mogelijke kringloop die er gecreëerd kan worden. Afval wordt namelijk gecomposteerd. Hierdoor hoeft tuinafval niet elders verbrand of gestort te worden. Uiteindelijk kan door middel van deze compost de tuin weer opnieuw bemest worden zonder hier kunstmest voor te hoeven gebruiken. Op deze manier is er in mindere mate sprake van energieverspilling. Bovendien zorgt het gebruiken van ecologische gewasbescherming voor meer variatie in uw tuin en zorgt het voor gezonde groenten.

TuinierenTuingereedschapTuinmeubelsTuinhuisjesZwembadenTuinarchitectuurTuinschuttingenTuinieren voor beginnersEcologisch tuinierenTuinverlichting
startpaginatuinieren.nl 2019 | Sitemap Privacy & Disclaimer |