Waarom kies je voor een haag?

Waarom willen we een haag planten? Wat voor onderhoud komt er bij kijken? Dat zijn de vragen die u zich afstelt voor het kiezen om een haag te planten. In dit artikel vindt u waarom mensen een heg in hun tuin willen planten en wat voor werkzaamheden er bij komen kijken.

Privacy

Een haag planten kan zorgen voor de nodige privacy die u verwacht in uw eigen tuin. Door het planten van een heg zorgt u er dus voor dat u uw eigen plekje heeft waar niemand in kan kijken. Even weg van de buitenwereld en genieten in uw tuin. U kunt ook een schutting laten plaatsen van steen of hout, maar en mooie groene haag ziet er beter en wat gezelliger uit en zorgt voor meer sfeer.

Dieren en Bloemen

Met een haag zorgt u er niet alleen voor dat er een mooie groene omgeving komt, maar zorgt u er tegelijk ook voor dat er een onderkomen voor dieren wordt gecreëerd. Door een haag hebben dieren het hele jaar door bescherming en voedsel. Als de zomer weer dichterbij komt, zullen er ook mooie bloemen in een haag groeien. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere tuin, maar ook voor een smakelijke geur. Dit zorgt er weer voor dat u vogels aantrekt. Aangezien dit voedsel is voor vogels.

Verschillende soorten hagen

Het voordeel van een haag is dat er veel verschillende soorten van zijn. U kunt zelf kiezen welke u het beste bij uw tuin vindt passen. Is een donkere kleur beter voor de bloemen die u heeft? Of past een lichtgroene kleur beter bij het huis? Zo heeft u een blad houdende haag, maar ook bladverliezende. Sommige mensen vinden het fijn om het hele jaar door een groene tuin te hebben, terwijl andere er toch voor kiezen om een haag te planten die elke keer opnieuw moet bloeien. Daarnaast kunt u met een haag bepaalde routes in uw tuin aanduiden. Er zijn dus talloze mogelijkheden met een haag in uw tuin.

Onderhoud

Niet elke haag heeft evenveel onderhoud nodig als de andere. Kijk dus goed welke haag u kiest en pas daar uw onderhoud op aan. Het grootste deel van het onderhoud aan een haag is snoeien. Mocht u de haag niet vol genoeg vinden, dan kunt u deze nog extra voeding geven in de vorm van meststoffen. Doe dit dan wel niet direct op de haag, maar om de haag heen. Anders kunt u uw haag beschadigen. En pasgeplante haag moet wel nog extra water hebben, maar als u eenmaal een volwassen haag heeft, zorgt het klimaat in Nederland er meestal voor dat een haag op zichzelf kan blijven leven.

Startpaginatuinieren - Tuinen