Uw tuin besproeien

Uw tuin bestaat meestal uit verschillende planten, bloemen, gras en soms zelfs bomen. Deze hebben allemaal water nodig en zo is het dus van belang dat u uw tuin goed besproeid, anders gaan uw bloemen dood of wordt uw gras wordt geel. Het is dus van groot belang om te blijven sproeien als het wat droger weer is.

De beste tijd om te sproeien

Sproeien lijkt op het eerste oog een makkelijke klus en het hoeft ook niet moeilijk te zijn, maar u moet wel op de juiste manier sproeien in combinatie met de juiste tijd. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van een paar zaken en niet lukraak gaat sproeien. De grond in een tuin droogt uit door een combinatie van wind en zon. Meestal ziet u redelijk snel aan planten of aan uw gras wanneer het niet goed gaat. Het gras wordt dan geel of de bloemen/bladeren gaan meer naar onder hangen. 

Voordat u gaat sproeien is het zeer belangrijk om de weersvoorspelling eerst goed in de gaten te houden. Ziet u dat het bijna gaat regenen dan is het natuurlijk niet nodig om uw tuin helemaal te sproeien. Dan is het namelijk erg dubbel op. Als de weersvoorspelling laten weten dat het erg droog gaat worden dan moet u eigenlijk meteen sproeien. Het is namelijk niet goed om te sproeien tijdens een droge en warme periode. Ziet u tijdens deze warme dagen dat uw planten water nodig hebben, dan moet u natuurlijk wel sproeien. Als de zon schijnt is het belangrijk dat u niet tijdens de grootste warmte u tuin gaat sproeien. Het water verdampt namelijk veel sneller als het erg warm is en dan heeft sproeien niet veel zin. Het beste tijdstip om te sproeien tijdens warm weer is in de ochtend of in de avond.

Hoeveel moet u sproeien

Ten eerste is het belangrijk om gelijkmatig te besproeien. Sommige planten hebben meer water nodig dan anderen, maar de meeste planten hebben 10 tot 15 millimeter water nodig. Het is ook beter om meer water te geven in een keer dan elke dag een beetje water te geven. Daarnaast is het belangrijk om bladeren droog te houden. Natte bladeren worden vaker zieke bladeren en als het warm is verbranden natte bladeren sneller.

Startpaginatuinieren - Tuinen