Tuingereedschap

Tuingereedschap is een algemeen begrip dat alle gereedschap omvat dat in de tuin bruikbaar is. Net zoals bij andere gereedschap zijn er verschillende categorieën, denk hierbij aan productgroepen van messenslijpers tot bladblazers en van waterpompen tot bijlen. Zoals u ziet is het een behoorlijk ruim begrip. Tuingereedschap is altijd goed om te hebben, want wie vindt het nou niet fijn wanneer de tuin er gelikt bij staat? Natuurlijk is er ook kleiner gereedschap waarmee u uw kleinere (pot)planten en uw bloemen kunt verzorgen. 

Onmisbaar tuingereedschap

Wanneer u lekker wilt werken in uw tuin dan maakt het gebruiken van goed gereedschap een wereld van verschil tegenover het werken zonder goed gereedschap. Nu zijn de meeste lekker aan het hobbyen en geen hovenier en hierdoor komt het vaak voor dat er verkeerde gereedschap wordt gebruikt tijdens een bepaalde handeling. Het is altijd verstandiger om de juiste tool te gebruiken in plaats van te denken dat het met een andere tool ook goed kan. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer u een stuk grond wilt egaliseren met een hark, u beter met een tuinhark waar een steel aanzit kunt werken dan met een handharkje. Denk aan uw rug! 

Meest voorkomende tuingereedschap

Het gemiddelde huishouden, buiten de stad, bezit wel wat tuingereedschap. Maar wat toch het meest terugkomt, zijn de bewatering tools. Het is namelijk van groot belang om uw tuin goed water te geven in de zomer en dit kan makkelijk worden gemaakt door bijvoorbeeld gebruikt te maken van een goede tuinslang. Een tuinslang met verschillende spuitkoppen erop maakt het nog makkelijker en voor totale comfort kiest u voor een wand slang houder, die automatisch uw slang weer oprolt wanneer u uw planten water heeft gegeven.

Daarnaast zijn de standaard tools dan ook vaak aanwezig, denk hierbij aan een heggenschaar, schop, tuinhark en een grasmaaier. 

Startpaginatuinieren - Tuinen