Tuinaanleg

Wie een nieuw huis koopt heeft meestal ook een tuin bij dit huis. Deze tuin is dan ingericht door iemand anders, maar u wilt natuutrlijk uw eigen tuin laten ontwerpen. De kans bestaat ook dat er nog helemaal geen tuin aanwezig is, maar u dit wel wilt. Een tuin aanleggen kost redelijk wat werk en er zijn ook belangrijke voorbereidingen voor nodig. Zo komen er verschillende vragen voorbij bij het aanleggen van een tuin. Welke materialen wil ik gebruiken? Wil ik gras of juist stenen? Welke planten en bloemen wil ik in mijn tuin? Met andere woorden is er dus genoeg om over na te denken als u een tuin wilt laten aanleggen.

Tuinrenovatie of een nieuwe tuin laten aanleggen? 04-05 Is je tuin niet meer naar je zin, maar weet je eigenlijk niet zo goed of je moet kiezen voor tuinrenovatie of dat je beter een nieuwe tuin kunt laten aanleggen? Dan is dit artikel echt iets voor jou. We leggen je namelijk precies uit wanneer tuin[...]

Waar te beginnen

Voordat u een tuin gaat aanleggen is het natuurlijk goed om eerst een ontwerp te maken. Dit kunt u zelf doen, maar dat is nog niet zo makkelijk. U kunt dus ook een tuinarchitect inschakelen en samen met uw iedeeën komen jullie samen tot een ontwerp van de tuin. Natuurlijk komen hier wel kosten bij kijken, maar het bespaard enorm veel tijd. Daarnaast is het aan u om te beslissen of u hierna zelf uw tuin aan te leggen of dit door een hovenier te laten doen.

Een tuin aanleggen

Nadat het ontwerp klaar is komen er vervolgstappen in het aanleggen van uw tuin. Het begin van het proces is inmeten. Tijdens deze stap wordt er gemeten waar wat moet komen. Hierdoor worden de exacte locaties van bepaalde dingen (zoals een vijver) bepaald. Na het inmeten volgt het grondwerk. Als u uw tuin wilt veranderen zullen oude planten, struiken enzovoort uit de tuin verwijderd moeten worden. Als dit gebeurd is wordt de ondergrond van een nieuwe tuin voorbereid. Als het grondwerk afgerond is, is het tijd voor de volgende stap, namelijk het straatwerk en de tuinafscheiding. U wilt natuurlijk dat uw tuin een stukje privé is. In deze fase wordt er voor gezorgd dat uw tuin ook echt uw tuin is, met eventuele bestrating als dat uw wens is. De laatste fase in het proces is de beplanting. Een tuin ziet er mooier uit met verschillende mooie planten en bloemen. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan kunt u ook bomen laten planten. De regie ligt herbij altijd in uw handen.

Startpaginatuinieren - Tuinen