Planten

Bent u er niet zeker van of  u planten en bomen in de tuin wilt? Visualiseer je een volledig bestrate tuin, zonder een enkele pot met een plant daarin of een klein boompje. Dit is toch enorm saai? Natuurlijk horen er planten in uw tuin thuis zelfs al zijn het er maar enkele, u zult merken dat zij al snel de boel verfraaien. Maar welke planten passen nou bij u? Lies hier meer over het kopen van de juiste planten.

Plant kopen: Waar op letten? 

Wanneer u zelf weinig tot geen kennis heeft van plantkunde of geen ervaring heeft opgedaan in de afgelopen jaren met het houden van planten, dan adviseren wij u om in ieder geval op het volgende te letten:

  • Kijk naar de vorm van de plant. Wanneer een plant zich niet goed ontwikkelt heeft dan kan de plant al vreemde vormen bezitten, de kans is dan groot dat de vormen zo blijven.
  • Let op of de plant er ‘gezond uitziet’. Door snel te controleren of de plant gele en/of bruine plekken heeft op de bladeren, er wellicht ongedierte op de plant zit of heeft gezeten of wanneer sommige bladeren al omgekruld zijn, kan dit een miskoop voorkomen!
  • Bekijk de wortels van de plant. Naast dat u kunt voorkomen om een plant met rotte wortels te kopen, kan je ook voorkomen om een plant die wellicht gaat rotten in de toekomst te kopen. De wortels dienen namelijk de grond bij elkaar te houden met jonge en witte wortels. Wanneer je alleen nog maar dikkere en bruine wortels ziet, dan is de kans groot dat die gaat rotten in de toekomst.

Mooie planten kiezen

Voordat u een tuinwinkel inloopt is het verstandig om vooraf al te hebben gekeken naar wat u mooi vindt. Wanneer u voorbereid naar een winkel gaat dan is de kans op slagen natuurlijk groter. Doet u dit niet, dan is de kans groot dat door het grote aanbod aan verschillende planten u niet meer weet wat u wilt. 

Startpaginatuinieren - Tuinen