Onkruid bestrijden

Onkruid is vasthoudend en het is zeer lastig om ervoor te zorgen dat uw gehele tuin ‘onkruid-loos’ is. Veel particulieren gebruiken azijn om tegen het onkruid te vechten, maar werkt dit ook zoals gezegd wordt? Lees hieronder hoe azijn werkt tegen het bestrijden van onkruid.

Azijn op onkruid

Azijn heeft zeker resultaat tegen het gevecht van onkruid. Het Azijn zorgt ervoor dat het onkruid snel geel wordt en hierdoor verlept. Echter is dit effect maar een tijdelijke oplossing omdat het azijn niet de wortels van het onkruid bevecht. Azijn wordt ook vaak gebruikt om onkruid dat tussen de klinkers, tegels en grind groeit, te bestrijden. Wilt u toch gebruik maken van een chemisch product om te vechten tegen onkruid? Wees er dan zeker van dat u een middel koopt wat een Ctgb toelating sticker heeft en volg de hierop vermelde gebruiksaanwijzing nauwkeurig. Maar wanneer u met regelmaat azijn gebruikt in uw tuin, is dit dan milieuvriendelijk? 

Azijn tegen onkruid

Het antwoord hierop is nee. Door het hoge zuurgehalte in het azijn is een kleine hoeveelheid hiervan al schadelijk voor de natuur. Wanner u rondom water woont dan is het effect nog groter, dit komt doordat allerlei insecten hierdoor last van hebben, de bijen ook bijvoorbeeld. Doordat het azijn in het grondwater komt is het zeer moeilijk om dit hier weer uit te filteren. Door de schade dat azijn met zich mee kan nemen bij het vechten van onkruid, heeft de rijksoverheid bepaald om dit te verbieden. 

Zowel alle azijn, zout en/of chloor zijn schadelijk voor het milieu en er wordt gevraagd om geen enkel van deze producten te gebruiken tegen onkruid. Ook de verdunde varianten hiervan worden alsnog streng afgeraden. De meest milieuvriendelijke manier om onkruid te verwijderen is nog steeds met uw handen. Wanneer u dit met regelmaat doet, dan is het winnen van uw strijd tegen het onkruid gegarandeerd.

Startpaginatuinieren - Tuinen