Heg planten

Wanneer een heg eenmaal staat, dan kost de onderhoud hiervan niet zo veel tijd. U kunt het af en toe besproeien met water en wanneer nodig geeft u het wat compost. Het planten van een heg is daar tegenover een stuk moeilijker… Of is het toch makkelijker dan gedacht? Graag helpen wij u hiermee en dit kunnen wij doen door verschillende tips te geven over hoe u een heg kunt plaatsen. 

De soorten haagplant

Wanneer u op zoek bent naar een mooie groene muur als tuinafscheiding, dan kunt u het best kiezen voor een haagplant. Deze vorm samen een natuurlijke groene muur en maken de sfeer compleet in uw tuin. Naast dat het dient als een tuinafscheiding, is het vaak nog een stuk mooier dan een schutting. 

De meest voorkomende haagplanten die gebruikt worden als afscheiding zijn de liguster, taxus, laurierkers en de aller bekendste beukenhaag. Voorheen was de buxus zeer populair in Nederland, maar doordat de buxusrups in ons land is opgedoken zijn veel tuinliefhebbers van de buxus afgestapt. Voordat u keuze maakt in welke haagplant u wilt, denk dan goed na wat u wilt, iedere haagplant is namelijk anders. De een dient u strak af te snoeien voor het mooiste resultaat, daar waar een anders juist natuurlijk dient te groeien.

Haagplant planten

Er wordt vaak gedacht dat het planten van een haag een moeilijk taak is, maar dit is niet zo! Er moet natuurlijk wel gewerkt worden want een geul komt er niet van zelf, deze dient u zelf te (laten) graven. Maar wanneer dit gebeurd is dan zet u uw planten erin, u gooit de geul weer dicht en viola. 

Voordat u begint met het zware graaf werk is het wel belangrijk om de lengte van uw nieuwe haag af te meten en dit met bijvoorbeeld een lijntje uit te zetten. Ook zorg je hiermee dat u de geul recht graaft en dat er geen kromme haag staat wanneer u de geul weer dicht gooit.  

Startpaginatuinieren - Tuinen