Grasonderhoud

Als u over gras beschikt in uw tuin is het van groot belang dit gras goed te onderhouden. Ook gras heeft genoeg onderhoud nodig. U wilt tenslotte niet dat uw gras rot of geel wordt. Het moet ook geen jungle worden in uw tuin met overal onkruid. Lees hier hoe u uw gras goed kunt onderhouden voor de maximale levensduur.

Grasmaaien 

Grasmaaien is een van de belangrijkste zaken als het gaat om het onderhouden van gras. Ten eerste ziet het er niet uit als er in uw tuin flink hoog gras staat. Als u te lang wacht met het maaien van gras is er ook een grote kans op onkruid, waardoor uw tuin er niet meer netjes uitziet. Daarnaast worden grasziektes voorkomen door het op tijd maaien. Dagelijks uw gras maaien is het beste, maar daar heeft niet iedereen altijd tijd voor, als het maar minimaal één keer per week gebeurd. 

Sproeien

Een grasveld heeft genoeg water nodig om te kunnen blijven leven, vooral in de zomer als het erg droog kan zijn is het van groot belang dat u tijdig uw gras sproeit. Controleer altijd het vochtgehalte in de grond. Dit kan door middel van een vochtmeter. Deze zijn bij verschillende tuincentra te kopen, maar ook online. In tegenstelling tot bloemen, planten enzovoort kunt u gras op elk moment van het dag sproeien. Ook als de zon vol aan het schijnen is. Bij het sproeien van gras is het zelfs beter om niet te wachten tot de zon onder is.

Gras bemesten

Van april tot oktober wordt ook wel gezien als het groeiseizoen. Graszoden hebben voedingsstoffen nodig. Een graszode is een dunne plak die bestaat uit bovengrondse plantdelen, weinig aarde en wortels van gras. Als u in het groeiseizoen elke 6 ot 8 weken uw graszoden voorziet van gazonmest, dan blijft uw gras optimaal voorzien van de juiste voedingsstoffen. Het is wel belangrijk om na het bemesten van uw gazon direct te sproeien.

Dood materiaal verwijderen

Gras bevat na een bepaalde tijd dode grassen en mossen. Voor optimaal onderhoud van uw grasmat moeten deze dode grassen verwijderd worden. Dit proces heet verticuteren. Dit kunt u met verticuteermachine het makkelijkste doen. Aan de hand van de grootte van uw gazon kunnen verschillende verticuteermachines worden aangeschaft. Dit moet ongeveer twee keer per jaar gebeuren. 

Startpaginatuinieren - Tuinen