Grasmaaiers

Welke grasmaaier u moet kopen ligt niet alleen aan wat nou de beste grasmaaier is, maar ook wat voor tuin u heeft. Heeft u maar een klein grasveldje dan kunt u dit makkelijk en snel doen met een handmatige grasmaaier. Heeft u een groot grasveld in uw tuin, dan is het handiger om een elektrische grasmaaier aan te schaffen of een waar u op kunt zitten. Robotmaaiers zijn tegenwoordig ook steeds populairder aan het worden. In dit artikel vindt u informatie over verschillende grasmaaiers en dan kunt u zelf de keuze maken welke u aanschaft.

Wanneer gebruik je welke grasmaaier?

Welke grasmaaier moet u nou gebruiken? Wat is de beste grasmaaier? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als zij een grasveld in hun tuin hebben. Hieronder worden verschillende grasmaaiers uitgelicht en wanneer deze het best te gebruiken zijn.

Handmaaier
Een handmaaier is makkelijk te gebruiken en ook makkelijk op te bergen, omdat deze grasmaaiers niet veel plek in beslag nemen. De handmaaier is geschikt als uw tuin maar over een klein grasveldje beschikt. Naarmate uw tuin groter wordt is het niet handig om een handmaaier te gebruiken, aangezien dit kracht kost. Een nadel van een handmaaier is wel dat het gemaaid gras achterlaat op het gazon na het maaien.

Elektrische Grasmaaier
Een elektrische grasmaaier wordt vaker gebruikt als u een klein stuk gras heeft. Voor deze grasmaaier heeft u namelijk elektriciteit nodig en de snoer is niet oneindig lang. Bij een groter grasveld is dit dus niet handig. Een voordeel van de elektrisch grasmaaier tegenover de handmaaier is dat deze wel het gemaaide gras opvangt, zodat deze niet op uw gazon blijft liggen. De snoeren van deze maaier is wel een nadeel. Het is mogelijk dat deze in de knoop raken of onder uw maaier komen. De snoeren moet u ten alle tijden goed in de gaten houden

Accu-grasmaaier
Een accu-grasmaaier ziet er ongeveer het zelfde uit als de elektrische, maar het voordeel van deze grasmaaier is dat u geen rekening hoeft te houden met snoeren die u in de weg kunnen zitten. U moet wel goed opletten dat de accu op tijd opgeladen is. Deze grasmaaier is wel redelijk duur. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat een accu altijd afneemt in kracht naarmate deze ouder wordt.

Robotmaaier
Zoals de naam al laat weten is dit een grasmaaier die het gras maait zonder dat u hier iets voor hoeft te doen. Dit is geschikt voor grote, maar ook kleine grasvelden. Het licht er maar net aan of u een robotmaaier wilt gebruiken voor kleine grasvelden, aangezien deze grasmaaiers redelijk prijzig zijn. Ook de robotmaaier slaat het gemaaide gras op, dus geen resten op uw gazon. 

Benzine-grasmaaier
Deze grasmaaier is gemaakt voor grote grasvelden. Voordelen van deze grasmaaier zijn dat hij krachtig is, op alle plekken komt zonder last van snoeren, snel grote stukken gras maait en het gemaaide gras ook opslaat. Enkele nadelen zijn dat u wel altijd benzine op voorraad moet hebben en dat het een redelijke grote machine is. U heeft dus genoeg plek nodig voor deze grasmaaier te kunnen stallen.

Startpaginatuinieren - Tuinen