Hoe kleed je de tuin ’s avonds gezellig aan?

Niet alleen overdag wil je van de tuin kunnen genieten. Het kan ook heel prettig zijn om in de avond buiten te zitten. Denk aan een warme zomeravond, waarop je onder een plaid geniet van een goed glas wijn en je favoriete tijdschrift. Een heerlijk gevoel! Maak je terras of veranda gezelliger door een aantal kaarsjes op tafel te zetten, de vuurkorf aan te steken en het lichtsnoer in te schakelen. Het zijn voorbeelden van de mogelijkheden die je hebt om de tuin ook ’s avonds gezellig aan te kleden. In dit artikel zetten we nog een paar tips voor je op een rijtje! 

Maak gebruik van een terrasverwarmer

Om zowel in de zomer, als in het voor- en najaar buiten te kunnen zitten in de avond is het slim om een terrasverwarmer te gebruiken. Een terrasverwarmer, waarvan ook een vuurkorf een voorbeeld is, zorg je voor voldoende warmte rond je tuinmeubelen. Zeker in het voor- en najaar kan het al snel te koud zijn buiten. De terrasverwarmers kun je ophangen, als deze werken op basis van elektriciteit. Gezelliger is een vuurkorf! Nadeel daarvan is echter wel dat je soms wat last kunt hebben van de rook en je daarnaast de beschikking moet hebben over droog hout. Niet iedereen heeft de ruimte om droog hout op te slaan in een schuur of onder een overkapping. 

Loungebank en bijzettafel voor op je terras

Vanzelfsprekend mogen comfortabele tuinmeubelen niet ontbreken in de tuin. Zorg voor tuinmeubelen die het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Je wilt voorkomen dat je voor een kop koffie op het terras eerst alle kussens van zolder of uit de schuur moet halen. Een loungebank is ideaal om in de avond van de tuin te kunnen genieten! Je hebt er de ruimte om heerlijk onderuitgezakt van een mooi boek, een film of je favoriete tijdschrift te kunnen genieten. Combineer de loungebank met een bijpassende bijzettafel. Er zijn handige hoezen verkrijgbaar die je over de loungebank heen kunt trekken. Zo blijven de kussens droog.

Leg een leuk kleed voor buiten neer

Onder je tuinmeubelen kun je een buitenkleed gebruiken. Met zo’n kleed maak je een terras of veranda gezelliger. Het voordeel van het gebruik van een buitenkleed op een veranda zit in het feit, dat je geen last hebt van het hout. De houten planken kunnen soms best een beetje vervelend aanvoelen! Daarbij zorgt het buitenkleed voor meer kleur op je terras of veranda. Ze zijn er in verschillende modellen. Doordat ze normaliter van kunststof gemaakt zijn, houd je een buitenkleed eenvoudig schoon. Om een groene aanslag te voorkomen, zou je het buitenkleed in de winter naar binnen kunnen halen.

Kleed je terras of veranda aan met bloempotten

Niet alleen in de zomer moeten er planten en struiken bloeien in de tuin. Zorg dat je het terras of de veranda ook in het voor- en najaar aankleedt met een paar leuke, vrolijke bloempotten. Er zijn verschillende planten, die het hele jaar door mooi zijn! Bij een veranda met balustrade kun je bakken aan de balustrade ophangen. 
 

Terug naar Groentips
Startpaginatuinieren - Tuinen